مشاوره حقوقی
مشاور حقوقی با دانشی که به قوانین و اصول حقوقی دارد می تواند کمک شایانی به سازمانها، ادارات و شرکتهای خصوصی داشته باشد. مدیران و کسانی که صاحب نفع در آن سازمان میباشند با توجه به مسئولیتهایی که دارند با کمک مشاور میتوانند تصمیمات درستتر و قانونمندتری بگیرند، در خیلی از تصمیمهایی که مدیران اجرایی میگیرند اگر از قوانین حقوقی خبر نداشته باشند، ممکن است متحمل ضررهای جبران ناپذیری مادی و معنوی شوند.
این روزها در بیشتر شرکتها و سازمانهای بزرگ قسمت مهمی به نام مشاور حقوقی وجود دارد که از یک یا چند تن از کارشناسان مشاور حقوقی تشکیل شده است.
مشاور حقوقی یک رفیق خوب در زندگی شما خواهد بود. امروزه با پیشرفت زندگیهای صنعتی مسائل و مشکلات بشر نیز به همان نسبت پیشرفت کردهاند، این مشکلات که روزی مشکلات معیشتی و روزمره بودهاند امروزه در شکلهای دیگری نمود پیدا کرده است. قسمت بزرگی از مشکلاتی که هر فرد در طول زندگی قطعا با آن برخورد خواهد کرد مشکلات حقوقی است. این مشکلات زمینههای مختلفی چون خانوادگی، کسب و کار، عمومی، قراردادها و… دارند. هنگامی که یک مشکل حقوقی پیدا میکنید به طور حداقل با توجه به روند بلند مدت رسیدگی شکایتها در ایران، در حدود شش ماه تا چند سال درگیر پرونده هستید. این مشکلات، با توجه به پیچیدگیهایی که در خود دارند در بعضی مواقع سایر اعضای خانواده را شاید نیز درگیر خود بکنند.
ضرورت مشاوره حقوقی
امروزه مشاوره حقوقیهای مختلفی ایجاد شده است برای مثال مرکز های مختلف به ارائه مشاوره حقوقی تلفنی، اینترنتی و حضوری میپردازند. اگر مسئله شما قبل از تصمیم گیری است و همچنین موردی که در آن میخواهید تصمیم بگیرید آنقدر بزرگ نیست مشاورههای تلفنی به شما پیشنهاد میگردند، استفاده از مشاورههای حضوری بیشتر برای مواقعی است که اتفاق ویژهای برای شما افتاده باشد و یا توانایی توضیح و ارائه سندهای مختلف را پشت تلفن نداشته باشید پس بهتر است با یک تماس کوچک تقاضای مشاوره حضوری بکنید.
وظایف
مشاور حقوقی بر خلاف یک وکیل دادگستری میتواند به هر دو طرف در رابطه با پروندهشان به آنها مشاوره بدهد. در اغلب موارد وکیل، نماینده «شاکی» یا «متقاضی» خواهد بود، اما یک مشاور می تواند با هر دو طرف کار کند؛ چرا که اساس کار وی این است که در ساعت مشخصی به موکلین مشخصی وقت مشاوره حقوقی بدهد و بتواند آنها را در روند پیگیری پرونده هدایت کند.
هنگامی که وکیل، مقدمات دفاع از یک پرونده را تدارک دیده است باید با دادگاه هماهنگ شود، اسناد محرمانه داده شود و یک شماره پرونده تعیین گردد. هزینههایی مربوط به این مسئله وجود دارد که اجتناب ناپذیر است و باید پرداخت شود.
در اکثر کشورها، اگر یک زن و شوهر بدون فرزند باشند، طلاق آنها به صورت اداری انجام می شود، به این معنی که پروندهها توسط یک قاضی بدون یک دادرسی امضا خواهد شد. اما هنگامی که یک زن و شوهر دارای فرزندان است و یا یک قرارداد غیرمعمول پیچیده دارند، معمولا باید به دادگاه بروند و آن جا بر سر مسائل این چنینی به یک توافق برسند، اما یک مشاور نیازی به انجام این قبیل اقدامات ندارد و تنها در همین زمینهها و بدون حضور در دادگاه به موکلین مشاوره دهد.
مهارت های یک مشاور حقوقی خوب
یک مشاور حقوقی خوب و حاذق باید به همه قوانین مرتبط حقوقی آشنا باشد و در عین حال مسلط باشد.
اتخاذ تصمیم درست و به موقع در شرایط مهم و حساس.
یک مشاور حقوقی خوب باید سخن ور خوبی باشد و این توانایی را داشته باشد که بتواند دیگران را متقاعد کند.
اسناد و مدارک یک سازمان یا شرکت که به یک مشاور حقوقی سپرده می شوند بسیار با ارزش هستند. بنابراین مشاور حقوقی باید نسبت به آنها امانت دار باشد.
داشتن صداقت و تعهد.
مشاور حقوقی علاوه بر دانش حقوقی باید بتواند تخصص خود را در زمینه امور شرکت مربوطه به کار ببندد و در زمینه حقوقی مورد نیاز آن سازمان متبحر باشد.
باید بتواند در شرایط مختلف قدرت تجزیه و تحلیل مناسب مسائل را داشته باشد.
دانستن خیلی از نقاط ضعف و یا قدرت یک سازمان یا شرکت برای رقیبان در آن عرصه بسیار جالب توجه است ، بنابراین مشاور حقوقی که از تمامی این موارد آگاه است باید نسبت به آنها راز دار باش و اسرار سازمان را افشا نکند.
در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد مسائل حقوقی میتوانید با وکلای ما تماس گرفته و اطلاعات کافی در این زمینه را دریافت کنید. گروه حقوقی دادگستران نگین عدالت آماده پاسخگویی به سوالات و مشکلات حقوقی شما عزیزان می باشد.